Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

17η Απριλίου : Μέρα θλίψης για την Ελληνική μουσική


Μεγαλώσαμε με τα τραγούδια τους. Αγαπήσαμε και τα τραγούδια τους αλλά και τους ίδιους γιατί εκτός από σπουδαίοι μουσικοί ήταν και ωραίες ανένταχτες ψυχές! Μας λείπουνε και η Ελληνική μουσική είναι πολύ φτωχή χωρίς αυτούς.



Πρώτος έφυγε στις 17 Απριλίου του 2011 ο Νίκος Παπάζογλου. Είχε φύγει ο καλός του φίλος και συνεργάτης Μανώλης Ρασούλης πριν από κανα μήνα και τον ακολούθησε ο Νίκος. Για την γενιά μου ο Παπάζογλου ήταν ο καθοριστικός μουσικός που πάντρεψε την παράδοση με την ροκ μουσική και φιλοσοφία! Ταυτόχρονα ήταν ο πιο δημοφιλής αντι-σταρ που πέρασε από αυτή τη χώρα! Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει άλλος σαν κι αυτόν!




Τον επόμενο χρόνο άφησε την τελευταία του πνοή την ίδια μέρα, 17 Απριλίου 2012, ένας από τους αυθεντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ο Μητροπάνος συνδύασε κι αυτός την αυθεντική λαϊκή του φωνή με τις συνεργασίες με σπουδαίους μουσικοσυνθέτες όπως ο Θεοδωράκης, ο Μούτσης, ο Τόκας, ο Μικρούτσικος και πολλοί άλλοι. Τα τραγούδια του λατρεύτηκαν από όλους αλλά ο ίδιος έμεινε ένας ταπεινός, απλός άνθρωπος μέχρι το τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: