Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

[MOVIES] : Born to be Blue - Ο θρύλος του Τσετ Μπέηκερ


Ταινία του 2015 που αφηγείται μια χρονική περίοδο της ζωής του θρυλικού τρομπετίστα Τσετ Μπέηκερ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ήθαν Χωκ.




Η ταινία διηγείται κατά το ήμισυ πραγματικά γεγονότα και κατά το ήμισυ φανταστικά. Ουσιαστικά ο δημιουργός και σκηνοθέτης της ταινίας Ρόμπερτ Μπαντρό, "βάζει" τον Τσετ Μπέηκερ να γυρίσει την ζωή του σε κινηματογραφική ταινία με σκηνοθέτη τον Ντίνο Ντε Λαουρέντις. Έτσι γίνονται συνέχεια αναδρομές στη ζωή του, στις σχέσεις του με τους άλλους μουσικούς αντίζηλους, όπως ο Μάιλς Ντέηβις και στην καταστροφική εξαρτησή του από την ηρωίνη.


Κατά την διάρκεια της ταινία θα ερωτευτεί την συμπρωταγωνίστρια του Τζέην που την υποδύεται η πανέμορφη Carmen Ejogo, όμως επειδή χρωστάει λεφτά θα του σπάσουνε το σαγόνι και τα δόντια και η ταινία θα ματαιωθεί. Ηρωινομανής και χωρίς να μπορεί να παίξει ούτε νότα με την τρομπέτα θα στηριχθεί στην αγαπημένη του, και θα καταφέρει να μείνει καθαρός και να ξαναβρεί την μουσική του ταυτότητα.


O Ήθαν Χωκ παίζει καταπληκτικά και μας φέρνει κοντά στον ήρωα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες του ρόλου. Η ταινία είναι όπως αναμένεται μέσα στην τζαζ ατμόσφαιρα, στην εμπορική της όμως μορφή.


Ο Τσετ Μπέηκερ το 1988, υπό την επήρεια ναρκωτικών, θα βρει τον θάνατο αφού θα πέσει από τον 2ο όροφο του ξενοδοχείου του στο Άμστερνταμ, σε ηλικία 58 ετών.







Δεν υπάρχουν σχόλια: