Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

QUENTIN TARANTINO MOVIES: 9. ONCE UPON A TIME IN...HOLYWOOD


Πήγα και είδα την τελευταία ταινία του σπουδαίου Ταραντίνο σε ένα θερινό κινηματογράφο και απέλαυσα άλλο ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα του. Το Once Upon a Time in Hollywood ακολουθεί το στυλ και τα θέλω του σκηνοθέτη και αποτίει φόρο τιμής στο Hollywood της δεκαετίας του 60, ένα Hollywood πιο ρομαντικό, πιο αθώο και πια εξαφανισμένο και ξεπερασμένο.




O Leonardo DiCaprio ένας από τους τρεις πρωταγωνιστές κάνει άλλη μια σπουδαία ερμηνεία, κατα την γνώμη μου, οσκαρικής αξίας! Με μια εκπληκτική ηρεμία και ωριμότητα παίζει έναν πολύ απαιτητικό ρόλο που πολύ εύκολα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη αλλά αυτός ο πολύ σπουδαίος ηθοποιός την κάνει διαχρονική.


Ο Brad Pitt σε έναν πιο απλό ρόλο είναι απολαυστικός, βγάζει χιούμορ και αυτό το κάτι διαφορετικό που συμπληρώνει την τεράστια ερμηνεία του Ντε Κάπριο!


H Margot Robbie από την άλλη είναι η απόλυτη σταρ της ταινίας! Όλο το groove και η ομορφιά του τότε Hollywood αποτυπώνεται πάνω της από τον Ταραντίνο, που δείχνει χωρίς καμμιά ντροπή την λατρεία του για την νέα μούσα του!


Αφού μας παρουσιάζει τους κεντρικούς ήρωες και μας βάζει για τα καλά στην ατμόσφαιρα των 60s ο Ταραντίνο, ταυτόχρονα με τους κεντρικούς ήρωες θα μας παρουσιάσει και την ιστορία του Μάνσον και των βλαμμένων οπαδών του, πηγαίνοντας μας αργά αλλά σταθερά στην κορύφωση της ταινίας , στο μπαμ και στην ανατροπή όπως συνηθίζει σε όλα του τα φιλμ.


Καταλήγοντας, μην περιμένετε ότι θα δείτε ένα άλλο Pulp Fiction ή Kill Bill. Το Once Upon... έχει την δική του ταυτότητα, ουσιαστικά είναι η απεικόνιση μιας χρυσής εποχής μέσα από τους ηρωές του αλλά και πολλούς γκεστ-σταρ. Στο τέλος φυσικά ο Ταραντίνο απλώς θα αποδώσει αυτό που πάντα νομίζει ότι αξίζει ο κάθε ηρωάς  και θα φτιάξει έτσι τον δικό του απολαυστικό κόσμο όπως μόνο αυτός μπορεί!








Δεν υπάρχουν σχόλια: