Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

QUENTIN TARANTINO MOVIES: 4. KILL BILL VOL.I & KILL BILL VOL.II


Αν το Pulp Fiction είναι το αριστούργημα που δύσκολα ποτέ θα ξεπεράσει ο Ταραντίνο, οι δυο επόμενες ταινίες του (2003 και 2004), η διλογία του Kill Bill αποτελούν το μεγάλο Έπος του! Εμπνευσμένος από τα σπαγγέτι γουέστερν και τις ταινίες πολεμικών τεχνών ο Κουεντίν θα φτιάξει μια εκρηκτική περιπέτεια με την Ούμα Θέρμαν να παίζει την βαθειά πληγωμένη νύφη που έχασε άντρα και παιδί από τον πρώην της Bill, και που βάζει σκοπό της υπόλοιπης της ζωής την εκδίκηση!




Το Kill Bill αρχικά ήταν να ολοκληρωθεί σε μια ταινία αλλά αφού ξεπέρασε τις δυο ώρες, αναγκαστικά γυρίστηκε σε δυο "volumes"! Η πρώτη ταινία μέχρι και σήμερα αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Ταραντίνο με πάνω από 180 εκατομμύρια κέρδη!




Η επιλογή του David Carradine δεν ήταν η πρώτη του Ταραντίνο για τον ρόλο του Bill. Αρχικά ήθελε τον Κέβιν Κόστνερ που δεν μπορούσε όμως λόγω των υποχρεώσεων του σε άλλες ταινίες, μετά προσπάθησε να υπογράψει τον Τζακ Νίκολσον, τον Μίκι Ρουρκ, τον Μπαρτ Ρέινολντς και τον Κερτ Ράσελ αλλά κανείς από αυτούς δεν του "έκατσε". έτσι οδηγήθηκε στον  Γουώρεν Μπίτι, αλλά όταν τον πληροφόρησε ο φίλος του ο Μαντσεν, ότι ο Μπίτι δεν είχε πιάσει το νόημα της ταινίας, τότε τον απέρριψε.


Εκτός της Νύφης και του Μπιλ, η ταινία έχει την Deadly Viper Assassination Squad με την Lucy Liu, τον Michael Madsen, την απίθανη Darryl Hanna και την Vivica Fox,καθώς και  την Sofie Fatale, τους Crazy 88, την τρελή μαθήτρια Gogo Yubari. Όλους αυτούς πρέπει να εξοντώσει η Νύφη για να φτάσει στον Μπιλ και να κλείσει τον κύκλο της εκδίκησης.


Έχει ακουστεί μέσα στα τελευταία χρόνια το ενδεχόμενο να γυριστεί και τρίτη ταινία Kill Bill. O Ταραντίνο πάντως έχει δηλώσει ότι αν ποτέ γυρίσει την τρίτη συνέχεια, πρωταγωνιστής δεν θα είναι η Uma Thurman, αλλά η Nikki, η κόρη της Vernita Green, την οποία θα έχει εκπαιδεύση η Sofie Fatale, για να πάρει κι αυτή με την σειρά της την δικιά της εκδίκηση από την Νύφη, για την δολοφονία της μάνας της. Ως τότε κι αν ποτέ γίνει εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα Kill Bill, αφού είναι από τις λίγες ταινίες που δεν τις βαριέσαι όσες φορές και να τις δεις!








Δεν υπάρχουν σχόλια: