Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Φέντερερ στο πιο μεγάλο τελικό του Γουίμπλεντον


Σ'ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια τένις που έχουμε δει ποτέ ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε με 3-2(7-6,2-6,7-6,4-6,13-12)  τον Ρότζερ Φέντερερ μετά από 5 ώρες, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ διάρκειας ενός τελικού στην διοργάνωση!




Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, και οι δυο σπουδαίοι αντίπαλοι παίξανε εξαιρετικό τένις και δείξανε απίστευτη ψυχραιμία σε στιγμές πού μεγάλης ψυχολογικής πίεσης. Ο Φέντερερ στα 37 του χρόνια έφτασε μια ανάσα από την νίκη όταν στο 16ο γκέιμ του 5ου σετ προηγήθηκε 40-15, και είχε δυο ματς πόιντ. Όμως εκεί έδειξε για άλλη μια φορά ο τρομερός Νόλε τα αστείρευτα ψυχικά του αποθέματα και κατάφερε να πάρει 4 συνεχόμενους πόντους και να ισοφαρήσει μένοντας "ζωντανός" στη διεκδίκηση του τίτλου! 


Στο τέλος ήταν ο Τζόκοβιτς αυτός που νίκησε σε ένα παιχνίδι που αν δεν υπήρχε το tie-break πιθανότατα ακόμα να συνεχιζότανε! Η νίκη του Σέρβου Νο1 του παγκοσμίου τένις δεν ευχαρίστησε την πλειοψηφία των θεατών που ήταν φανατικά με το μέρος του Φέντερερ. Γι'αυτό κι ο Τζόκοβιτς μετά το τέλος του αγώνα, αφού φίλησε το χώμα του Wimbledon, έκοψε λίγο χορτάρει και το μάσησε, όπως κάνει κάθε φορά που το κερδίζει, δεν χαιρέτησε ούτε ευχαρίστησε όλο το γήπεδο,όπως συνηθίζει, αλλά μόνο μια γωνία του γηπέδου όπου βρίσκονταν οι "δικοί" του!



Φανερά ευτυχισμένος από το κατορθωμά του, στις δηλώσεις του ο Νόβακ μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς ένα εχθρικό κοινό και ότι το περίμενε από πριν από τον αγώνα και γι'αυτό ήταν αποφασισμένος να μείνει σε όλο τον αγώνα συγκεντρωμένος και ήρεμος! Μάλιστα χαριτολογόντας είπε ότι όταν άκουγε τους θεατές να φωνάζουν "Ρότζερ" προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του ότι φώναζαν "Νόβακ"!



Ο Τζόκοβιτς ήταν απίστευτα ήρεμος, και χωρίς τα ξεσπάσματα που μας συνηθίζε σε προηγούμενα παιχνίδια. Σε όλο το παιχνίδι έπαιξε πειθαρχημένα στοχεύοντας συνέχεια στο μπακ-χαντ του Φέντερερ και παίζοντας με βαθιά χτυπήματα για να τον εμποδίσει να ανέβει στο φιλέ. Ο Φέντερερ από την άλλη είχε ένα καταπληκτικό σερβίς όπως και στον ημιτελικό με τον Ναντάλ ενώ ήταν σαφώς πιο επιθετικός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, βγάζοντας πραγματικά κάποιες απίστευτης ομορφιάς νικηφόρες "μπαλιές"!


Αυτό ήταν το 5ο Wimbledon του Τζόκοβιτς και 16ο Grand Slam τρόπαιο, και βρίσκεται πια δυο τρόπαια μακρυά από τον Ναδάλ και 4 από τον τρομερό Φέντερερ! Είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί που απολαμβάνουμε αυτούς τους τεράστιους αθλητές να μας χαρίζουν τόσο όμορφους αγώνες!






Δεν υπάρχουν σχόλια: