Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

[TV SERIES] Gomorrah : Ο Νόμος της Μαφίας


Βασισμένο στο πολυ  επιτυχημένο βιβλίο του δημοσιογράφου Ρομπέρτο Σαββιάνο, η Ιταλική αυτή σειρά που προβάλλεται επί 5 χρόνια είναι μια από τις καλύτερες παραγωγές παγκοσμίως με κύριο θέμα τον εγκληματικό κόσμο της Νάπολι.


Με πρωταγωνιστές την οικογένεια Savastano, μια ισχυρή συμμορία-παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης  Καμόρρα! Αρχηγός της οικογένιας ο πατέρας Πιέτρο Σαβαστάνο, ένας αδίστακτος και αλαζόνας "επιχειρηματίας"  που δεν διστάζει να θυσιάσει τους άντρες του οποιαδήποτε στιγμή τον εξυπηρετεί! Δίπλα του η συζυγός του Ιμακολάτα, που τον στηρίζει σε όλα , μια δυναμική γυναίκα δίπλα σε έναν ισχυρό άντρα!





O Σαβαστάνο έχει έναν και μοναδικό γιο, τον Genny, που προσπαθεί να τον προετοιμάσει για διάδοχο της Δυναστείας του στη Scabbia της Νάπολι. Γι'αυτό θα αναθέσει στο πρωτοπαλίκαρο του, τον Ciro Di Marzio, που έχει το παρατσούκλι Immortale(=αθάνατος), να τον εκπαιδεύσει και ταυτόχρονα να τον προστατεύσει από τους εχθρούς της οικογένειας.


Η σειρά παρουσιάζει έναν σκληρό και κυνικό κόσμο, τον κόσμο του εγκλήματος, όπου δεν υπάρχει καμμιά ηθική παρά μόνο η δίψα για εξουσία που στη σειρά όμως δεν απέχει πολύ από την απεγνωσμένη προσπάθεια για επιβίωση στη "ζούγκλα" της Νάπολι.


Νόμος και κράτος ουσιαστικά σε όλη την διάρκεια της σειράς δεν υπάρχει, και όποτε εμφανίζεται είτε αποτυχαίνουν είτε εξαγοράζονται! Όλη η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των Αρχισυμμοριτών που άλλοτε συνεργάζονται μεταξύ τους κι άλλοτε συγκρούονται αιματηρά χωρίς κανένα δισταγμό και ανθρωπιά, για να ελέγξουν την μάζα των λαϊκών στρωμάτων της Νάπολι, τα οποία και εφοδιάζουν συνεχώς με ναρκωτικές ουσίες.



Η σειρά έχει κλείσει 4 κύκλους , έχει γίνει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, και ετοιμάζεται μέχρι το τέλους του χρόνου να βγει και στον κινηματογράφο με την ιστορία του Τσίρο με τον τίτλο "Immortale". Γι'αυτό και ο 5ος κύκλος θα καθυστερήσει να βγει. Όσοι είσαστε φαν των μαφιόζικων ταινιών, δείτε και τις 4 σαιζόν, είναι ότι καλύτερο στο είδος τους!








Δεν υπάρχουν σχόλια: