Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

[TV SERIES] When they see us : Τη λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο με το λάθος χρώμα.


5 15χρονα παιδιά βρίσκονται τη λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο κι έχουν το λάθος χρώμα! Αυτό θα καθορίσει την υπόλοιπη τους ζωή αφού θα γίνουν θύματα μιας στημένης πραγματικότητας από τις αρχές και την εξουσία που τους έχουν καταδικάσει εξ'αρχής. Μιλάμε για την αριστουργηματική μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων του Netflix, το When they see us.




Βασισμένο στην πραγματική ιστορία των "Central Park Five", με μια πολύ δυνατή σκηνοθεσία που σου στρίβει το στομάχι και τρελαίνει το μυαλό σου με την αδικία και την αυθαιρεσία της εξουσίας, με εξαιρετικό καστ και καταπληκτικές ερμηνείες ειδικά από τους νεαρούς πρωταγωνιστές, η σειρά είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες της χρονιάς!


Τα γεγονότα εξελίσσονται στην Νέα Υόρκη το 1989, κι ενεργή ανάμιξη είχε και ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε πληρώσει ολοσέλιδες διαφημίσεις σε πολλές εφημερίδες της Νέας Υόρκης όπου ζήταγε την επαναφορά της θανατικής ποινής με αφορμή τις συλλήψεις των παιδιών και τις κατηγορίες που τους προσάψανε για βιασμό μιας κοπέλας. Ακόμα και σήμερα που η αθωότητα των 5 του Σέντραλ Παρκ έχει αποδειχθεί , ο Τραμπ δεν την αποδέχεται και με δηλώσεις του , θεωρεί τους νεαρούς ακόμα ένοχους!



Πάντως αυτή η μίνι-σειρά σε κάνει να αναρωτιέσαι μεταξύ άλλων, πόσοι αθώοι "σαπίσανε" στις Αμερικάνικες φυλακές, λόγω του ρατσισμού και της προκατάληψης της Αμερικάνικης Αστυνομίας και Δικαιοσύνης! Δυστυχώς ποτέ δεν θα μάθουμε....



Δεν υπάρχουν σχόλια: