Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Συγκλονιστικός Στέφανος έχασε από τον επίσης εκπληκτικό Βραβίνκα από ατυχία και απειρία!


Σ'ένα παιχνίδι διαφήμιση του τέννις που κράτησε 5 ώρες και 9 λεπτά ο Σταν Βραβίνκα "έκλεψε" με την καλή έννοια την πρόκριση στους 8 του Ρολάντ Γκαρός από τον Στέφανο. Μια οδυνηρή ήττα για τον νεαρό Έλληνα με 3-2 (7-6,5-7,6-4,3-6,8-6) σε έναν αγώνα που καθήλωσε τους θεατές.




Ειδικά στο 5ο σετ όπου κρίθηκε και η τελική επικράτηση ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ πιο επιθετικός , είχε στριμώξει τον Βραβίνκα, έφτασε 10 φορές στο μπρέικ πόιντ έναντι κανενός του αντιπάλου του, αλλά η εμπειρία  του Βραβίνκα μαζί με κάποιες κακές εκτιμήσεις του Στέφανου έσωζε κάθε φορά τον Ελβετό. Στο τέλος στην μια φορά και μοναδική φορά του σετ που πέρασε μπροστά ο Βραβίνκα κατάφερε και πήρε το παιχνίδι με μια μπαλιά οριακά πάνω στη γραμμή!



Σε ένα γήπεδο που επευφημούσε έντονα υπέρ του Ελβετού, ο Στέφανος έδειξε αξιοσημείωτη ωριμότητα, δεν πανικοβλήθηκε παρά την τεράστια ψυχολογική πίεση του αγώνα, πάλεψε σαν λιοντάρι όλους τους πόντους ως και την τελευταία στιγμή κι έδειξε μεγάλη κλάση τενίστα με καταπληκτικά χτυπήματα από όλα τα σημεία του τερρέν. Το παιδί αυτό έδειξε στοιχεία μεγάλου αθλητή και για την αγωνιστικότητα του και για το ήθος του και ελπίζω να είναι υγιής ώστε να φτάσει εκεί που δείχνει ότι αξίζει, την κορυφή!


Πέρα όμως από τον καταπληκτικό αγώνα εξαιρετικής τεννιστικής ποιότητας οι δύο αθλητές δείξανε αθλητικό ήθος και κατα την διάρκεια του αγώνα όπου ο ένας χειροκροτούσε τις καλές ενέργειες του άλλου, και μετά το τέλος του αγώνα με τις δηλώσεις τους! Και η αλήθεια είναι ότι σε έναν τόσο όμορφο αγώνα που και οι δυο αθλητές έπαιξαν εξαιρετικά κανείς από τους δύο δεν θα έπρεπε να νοιώθει χαμένος , αλλά και οι δυο νικητές!

Δείτε τα στιγμυότυπα του καταπληκτικού χθεσινού αγώνα:




Το μύνημα που έστειλε ο νεαρός Έλληνας αθλητής στα social media, δείχνει ότι παραμένει προσγειωμένος κι ότι η χθεσινή νίκη του θα γίνει μεγάλο μάθημα για τους μελλοντικούς του αγώνες:
"Σήμερα, ένιωσα κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου, αυτά τα 20 χρόνια ύπαρξης, που ένιωσα αυτή την "αύρα", την πραγματική έννοια της λέξης ανταγωνισμός. Όχι οποιοδήποτε είδος ανταγωνισμού όμως, ήταν διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, οποιαδήποτε άλλη μάχη, οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο γήπεδο του τένις. Υπάρχει κάτι σε όλο αυτό το σημερινό που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι ένα αίσθημα που κάνει να εκτιμώ το άθλημα που έχω επιλέξει να ακολουθώ στη ζωή μου ως καριέρα. Η πικρή γεύση αυτής της ήττα είναι κάτι ανεξήγητο. Ο Βαβρίνκα κάνει το άθλημα μας αληθινό και πραγματικό.
Είναι κάτι που μπορείς να βρεις σπάνια στον κόσμο μας. Είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει πολύ γοητεία και χάρισμα σε αυτό. Και οι δύο παλέψαμε και οι δύο ξεπεράσαμε τα όρια μας και οι δύο είχαμε τύχη και το πεπρωμένο μας έφερε σε αυτό το court στο Παρίσι έπειτα από 5 ώρες σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας. Αλήθεια δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω τώρα είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν υπάρχει διπολική επιρροή σε αυτό. Σήμερα έμαθα κάτι που κανένα σχολείο, καμία τάξη και κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να το διδάξει. Λέγεται... ζήσε τη ζωή!"







Δεν υπάρχουν σχόλια: