Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

QUENTIN TARANTINO MOVIES:2.PULP FICTION


Αν το Reservoir Dogs μας σύστησε τον κόσμο του Ταραντίνο, το Pulp Fiction ήταν η ταινία που τον απογείωσε! Και εμπορικά και καλλιτεχνικά! Βραβείο καλύτερης ταινίας στις Κάννες, Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, 6 φορές ακόμα προτεινόμενο για άλλα όσκαρ, καθώς και μια τεράστια εμπορική επιτυχία με πάνω από 100 εκατομμύρια κέρδη!




Η ταινία είναι μια κλάση πάνω από το Reservoir Dogs και σε σκηνοθεσία, και στους διαλόγους (το μεγάλο ατού του Ταραντίνο) και στην σεναριακή ροή όπου οι ήρωες, χαρακτήρες που με αριστοτεχνικό τρόπο παρουσιάζονται από τις πρώτες στιγμές του φιλμ, συνεχώς βρίσκονται αγκαλιά με την καταστροφή με καταπληκτικά συγγραφικά τρικ ανατροπών και ατυχιών!



Από την ταινία αναδείχτηκε η καταπληκτική Ούμα Θέρμαν , εκτινάχτηκε η καριέρα του Σάμουελ Τζάκσον, και φυσικά αναγεννήθηκε αυτή του Τζον Τραβόλτα, που ήταν εξαφανισμένος από την δεκαετία του 80. 



Πέρα όμως από την σκηνοθετική πρωτοπορία του Ταραντίνο, στην ταινία πέτυχε διάνα και στις μουσικές του επιλογές. Με ένα μίγμα surf rock, rock'n'roll, soul και pop τραγουδιών με κορυφαία το Misirlou και το Girl you'll be a woman soon το soundtrack της ταινίας και έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία και συνέβαλε αποφασιστικά στο στυλ του Pulp Fiction!




Το Pulp Fiction είναι αδιαμφισβήτητα το αριστούργημα του Κουεντίν Ταραντίνο. Μια ταινία μοναδική ως τότε στο είδος, που επηρέασε όλον τον κινηματογραφικό κόσμο του τότε και καταξίωσε τον δημιουργό του , δίνοντας του έτσι την ελευθερία από εκεί και πέρα να γράφει και να σκηνοθετεί ελεύθερα και φυσικά να μας "δώσει"ακόμα περισσότερες "Ταραντινικές" ταινίες που λατρέψαμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια: