Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ξημερώματα Τρίτης βγαίνει ο MVP του NBA 2018-19 με φαβορί τον Γιάννη!


Η σημερινή μέρα είναι έτσι κι αλλιώς ιστορική για το Ελληνικό μπάσκετ αφού για πρώτη φορά Έλληνας μπασκετμπολίστας είναι ένας από τους υποψήφιους ως πολυτιμότερος παίχτης στο NBA για την περίοδο 2018-19! Και επίσης διεκδικεί και άλλα δυο βραβεία, αυτό του καλύτερου αμυντικού, και αυτό του πιο βελτιωμένου παίχτη φέτος!


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μια εξωπραγματική σαιζόν φέτος και οδήγησε τους Milwakke Bucks στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου σε όλο το NBA με 60-22! Και εκτός αυτού είχε σταθερότατη απόδοση με νούμερα (27.7 πόντους, 12.5 ρημπάουντ, 5.9 ασιστ, 1.5 τάπες and 1.3 κλεψίματα ανά παιχνίδι) που συγκρίνονται  με αυτά του  Ολάζουον όταν έγινε  MVP του 93-94, του Σακίλ MVP του 99-00 και του Τζαμπάρ MVP του 75-76!




Κι όλα αυτά ενώ ο Γιάννης είναι μόνο 24 ετών, που σημαίνει ότι έχει μπροστά του άλλα 10 χρόνια για να βελτιωθεί και να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά να "τρομάζει" τους αντιπάλους του!




Μεγάλος αντίπαλος για τον Γιάννη είναι ο περσινός νικητής Τζέημς Χάρντεν! O Χάρντεν κι εφέτος έκανε απίστευτα πράγματα , ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, και έσπασε μεγάλα ρεκόρ! Είχε 9 αγώνες με 50 πόντους και πάνω , δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, 32 συνεχόμενους αγώνες με 30 πόντους και πάνω, πάλι δεύτερο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ και έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία του NBA  που βάζει 30αρα σε όλες τις ομάδες στην ίδια σαιζόν! Δύσκολος ο αντίπαλος του Γιάννη, όλα θα κριθούν σε λίγους ψήφους πιθανότατα.



Εκτός του Αντετοκούνμπο και του Χάρντεν, υποψήφιοι είναι και ο Πωλ Τζορτζ, ο Στήβεν Κάρι, ο Γιόκιτς, ο Ντουράντ, ο Λέοναρντ, αλλά όλοι αυτοί υπολείποντι των δυο μεγάλων φαβορί! Λίγες ώρες μένουνε κι ας ελπίσουμε ότι τα ξημερώματα της Τρίτης θα είναι ο Γιάννης ο πιο χαρούμενος παίχτης του NBA!!






Δεν υπάρχουν σχόλια: