Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Game of Thrones: More than just a tv-series!(Προσοχή spoilers)


Μετά από 8 χρόνια κυριαρχίας στον τηλεοπτικό χώρο παγκοσμίως η σειρά που αγαπήθηκε όσο καμμία έφτασε στο τέλος της.  Ένα τέλος που άφησε πολλούς "οπαδούς" ανικανοποίητους και δυσαρεστημένους αφού οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλότερες από το τελικό αποτέλεσμα.

Παρ'όλα αυτά , νομίζω ότι αυτά τα χρόνια όσοι παρακολουθήσαμε πιστά το GoT, γίναμε μάρτυρες ενός όμορφου αλλά και σκοτεινού παραμυθιού, που διασκέδασε την καθημερινοτητά μας με στοιχεία υψηλής ποιότητας και αισθητικής αν μη τι άλλο!


Και πιστεύω ότι στην ιστορία της τηλεόρασης δεν έχει ξαναγυριστεί παρόμοια σειρά με τόσα εξαιρετικά στοιχεία σε τόσους διαφορετικούς τομείς. Το πανέξυπνο σενάριο με απίστευτες ανατροπές στην πλοκή , χάρις βέβαια στα καταπληκτικά βιβλία του George R.R. Martin, η εμβάθυνση των χαρακτήρων των ηρώων σε ένα εξαιρετικά ανθρώπινο επίπεδο , τα υπέροχα σκηνικά σε συνδυασμό με μια υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία, δημιούργησαν ένα σύνολο που δύσκολα  θα καταφέρει να πλησιάσει άλλη τηλεοπτική σειρά.


Ειδικά όλα τα επεισόδεια του τελευταίου κύκλου ήταν περισσότερο κινηματογραφικά παρά τηλεοπτικά, και σε καθήλωναν παρά τις όποιες διαφωνίες του καθενός μας για το πως θα έπρεπε να εξελιχτεί το στόρι και το φινάλε της σειράς. Όμως αυτό το αποφασίζουν άλλοι, οι συγγραφείς του έργου και όχι εμείς οι θεατές, κι ευτυχώς για αυτό :-P .

Έτσι φτάνοντας σε ένα τέλος, αποχαιρετούμε τους αγαπημένους μας ήρωες, με πρώτον και καλύτερο τον Τύριον Λάνιστερ...


Ο "καλικάντζαρος" του GoT , το μαύρο πρόβατο των Λάνιστερ, ήταν ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας της σειράς με απόσταση από όλους τους άλλους. Ένας νάνος κι όμως πιο γεναίος και πιο ηρωικός από όλους τους σπουδαίους ήρωες, ιππότες, πρίγκηπες και βασιλείς που μας συγκίνησε πάρα πολλές φορές με τους δυνατούς μονολογούς του, όπως αυτός όταν δικαζόταν από τον πατέρα του:



Δεύτερος πιο αγαπημένος ήρωας...ο Σκύλος...


Ο Σάντορ Κλεγκέιν , ανίκητος μονομάχος αλλα και "κατεστραμμένος" από τον αδερφό του, το "Βουνό", προσπαθεί να δείξει συνεχώς ότι δεν νοιάζεται για κανέναν και τίποτα αλλά είναι αυτός που θα βοηθήσει και την Σάνσα και την Άρια όποτε τον χρειαστούνε. Το τέλος του μνημειώδες...



Στο Νο3 , η άκαυτη, η μάνα των δράκων...


...η Daenerys Targaryan! Ναι το ξέρω έκανε απίστευτα εγκλήματα, αποτρελλάθηκε εντελώς αλλά πλήρωσε και για όλα αυτά που έκανε. Ήταν όμως η μαγεία της σειράς, χωρίς αυτή το GoT θα ήταν άλλη μια σειρά με κάστρα, ιππότες και βασιλιάδες! You'll always be my queen!



Φυσικά αγαπήσαμε και τους υπόλοιπους χαρακτήρες, όπως τον Τζόρα και τον Βάρυς, την Άρια και τον Τζον Σνόου, τον Σαμ τον Ντάβος και την Μισαντέϊ, μας την έσπαγε η ξενέρωτη η Σάνσα (που όμως έπαιξε καταπληκτικά η Σόφι Τάρνερ τον ρόλο της), μισήσαμε την Σέρσεϊ Λάνιστερ, τον Τζόφρι ,τον μπάσταρδο τον Ράμσεϊ, τον Μικροδάχτυλο, γελάσαμε με τον Τορμουντ και τον Μπρον, σοκαριστήκαμε με το τέλος του Νεντ Σταρκ, με την πτώση του Μπράν, τον "κόκκινο" γάμο, τον θάνατο του Χόντορ και ενα σωρό άλλες καταπληκτικές ιστορίες με δεκάδες ήρωες που αφήσανε πολύ ή λίγο το στίγμα τους στην ιστορία του Γουέστερος.



Έτσι χαιρετάμε το King's Landing, το Winterfell, το τείχος και τον παγωμένο Βορρά , χαιρετάμε τους δράκους, τους Ντοθράκι και τους Άσπιλους , και τους ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι που μας χαρίσανε όλα αυτά τα χρόνια στον δικό τους φανταστικό κόσμο! 

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb, but they refuse. They cling to the realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.







Δεν υπάρχουν σχόλια: