Τρίτη 28 Μαΐου 2019

[TV SERIES] Wayne : Εφηβική κωμωδία στη "τσίτα"


Είναι σίγουρα της μόδας οι σειρές με εφήβους (Stranger Things, Dark, 13 Reasons Why, Sex Education κλπ) έτσι δεν είναι και έκπληξη που ξεφύτρωσε άλλη μια τέτοια. Μόνο που αυτή τη φορά το μυστήριο, και τα συναισθηματικά πάνε στην άκρη κι εδώ πρωταγωνιστές είναι ο τσαμπουκάς, περιθωριακές καταστάσεις και ένας συνδυασμός έντονης βίας με αντιδραστικό χιούμορ. 


O Wayne και η Del, δυο έφηβοι που κουβαλάνε τις αμαρτίες των "loosers" γονιών τους μιας παρηκμασμένης εργατικής συνοικίας , παιδιά μιας κατώτερης τάξης, αλλά με μια εκρηκτική χημεία μεταξύ τους, ταξιδεύουν μαζί για να ξεφύγουν από τις μίζερες ζωές τους, ουσιαστικά προς το πουθενά. 



Ο Wayne είναι ο ντροπαλός αντικοινωνικός έφηβος που όμως δεν φοβάται να πολεμά το άδικο "μέχρι τελευταίας ρανίδας του αιματός του" και η Del είναι η σπιρτόζα, πανέξυπνη αλλά και ευαίσθητη νεάνιδα που προσπαθεί να ταιριάξει στον κοινωνικό περίγυρο, μένοντας πιστή όμως σε αυτά που πρεσβεύει και στους ανθρώπους της. Και οι δυο σκοντάφτουν συνεχώς σε ατυχή περιστατικά και τα πράγματα συνεχώς στραβώνουν, με αποτέλεσμα όλη η σειρά να επικεντρώνεται στο αν θα τα καταφέρουν τα δυο συμπαθή παιδιά να επιβιώσουνε σ'αυτή τη κοινωνία-ζούγκλα.


Με δυνατή ροκ μουσική, γρήγορο ρυθμό, ήρωες-καρικατούρες έξυπνα ανεπτυγμένους, αρκετή βία και πολύ νεύρο το Wayne είναι η πιο φρέσκια φετινή σειρά που θα σε διασκεδάσει και δεν θα σου υποσχεθεί τίποτα παραπάνω από αυτό που είναι. Έτσι δεν θα σε απογοητεύσει κιόλας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: