Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Euroleague φέτος όπως Champions: Καταποντισμός των φαβορί


Σε δυο καταπληκτικούς ημιτελικούς της Ευρωλίγκας σήμερα είδαμε τα φαβορί για τον τελικό να χάνουνε, και να οδηγούμαστε σε έναν τελικό-έκπληξη που περιμένουμε να μας αποζημιώσει με πολύ ωραίο μπάσκετ! Έτσι μετά το καταπληκτικό φετινό Champions League, έχουμε και μια αναπάντεχη Euroleague με τις δικές της ανατροπές!


Στον πρώτο ημιτελικό ο Σέιν Λάρκιν έκανε άλλη μια καταπληκτική φετινή εμφάνιση και δικαίωσε κατά το ήμισυ τον Ρικ Πιτίνο που είχε δηλώσει ότι αυτός και η ομάδα του θα κατακτήσουν το τρόπαιο. Ο Λάρκιν είχε 30 πόντοι, 7 ρημπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και δίπλα του ο Μίσιτς είχε άλλους 25 πόντους και 5 ρημπάουντ διαλύοντας έτσι κάθε αμυντικό σύστημα του Ομπράντοβιτς. Τελικό αποτέλεσμα: Εφές- Φενέρ:92-73



Στον "νυχτερινό" ημιτελικό απολαύσαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια φάιναλ-φορ στην ιστορία τους. Η Ρεάλ , παίζοντας και στην χώρα της, από την αρχή πήρε τα ηνία και έδειχνε ότι έλεγχε το παιχνίδι, όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη ο εξαφανισμένος στο πρώτο μέρος Ντε Κολό. Ο Γάλλος οδήγησε στο τέλος στη νίκη την ΤΣΣΚΑ έναντι της Ρεάλ με 95-90. Είχε  23 πόντους , 4 ριμπάυντ, 2 ασίστ, 3 λάθη και 11 κερδισμένα φάουλ και ήταν ο φανερός MVP της αναμέτρησης. 

Όμως ο αφανής MVP ήταν ένα πατριωτάκι μας, ο Δημήτρης Ιτούδης που έκανε το τέλειο κοουτσάρισμα και ουσιαστικά με τις επιλογές του "έκλεψε" το παιχνίδι από τον Λάσο. Όσο ο Ιτούδης έβγαζε "λαγούς" απ'το καπέλο του με τις συνεχείς αλλαγές του, ο Λάσο επέμενε με τον Γιουλ και άφηνε στον πάγκο τον καλύτερο του παίχτη στο σημερινό παιχνίδι τον Κοζέρ. Μπράβο στον Δημήτρη και μακάρι να επιβραβευτεί με άλλον ένα τίτλο στην καριέρα του! Αλλά αυτό θα το γνωρίζουμε την Κυριακή το βράδυ.

Τέλος αξίζουνε συγχαρητήρια στα διαιτητικά τρίο και των δυο ημιτελικών, σφυρίξανε πραγματικά ότι είδανε και δεν επηρεαστήκανε από "άλλους" παράγοντες. Ήταν από τις καλύτερες διαιτησίες και οι δυο που έχω δει τα τελευταία χρόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια: