Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Champions League: Brittish Invasion


Οι Βρετανοί ανατρέψανε όλα τα προγνωστικά και πήρανε τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης! Τόττεναμ και Λίβερπουλ μετά από δυο σειρές ημιτελικών γκραν-γκινιόλ προκρίθηκαν στον Τελικό του Champions League το Σαββάτο της 1ης Ιουνίου!


Η αρχή έγινε το βράδυ της Τρίτης όπου η μισή Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει ιστορική ανατροπή του 0-3 του πρώτου αγώνα εναντίον της πλήρης Μπαρτσελόνα του τεράστιου Μέσι και να νικήσει με 4-0 με ήρωες δυο από τους πιο άσημους ποδοσφαιριστές τους τον Ορίτζι και τον Γουινάλντουμ. 



Στο Άνφιλντ, όμως το αδύνατο έγινε δύνατο, και το "Never Give Up" των ποδοσφαιριστών των "κόκκινων" μετατράπηκε σε ένα ονειρικό "You'll never walk alone" από Κλοπ, αθλητές και οπαδούς μετά το τέλος της πιο ιστορικής πρόκρισης στην ιστορία τους!



Και χθες Τετάρτη βράδυ εκεί που το μεγάλο φαβορί, οι σουπερ-ταλαντούχοι πιτσιρικάδες του Άγιαξ νικούσαν με 2-0 στο Α' μέρος, και είχαν και καβάτζα το 1-0 του πρώτου αγώνα, ήρθανε τα πάνω-κάτω !


Δεν ξέρω τι τους είπε ο Ποκετίνο στο ημίχρονο, αλλά η Τότεναμ του δευτέρου μέρους έβγαζε φωτιές, και είχε μπροστάρη τον Βραζιλιάνο Λούκας Μόούρα που με χατ-τρικ έκανε χιλιάδες Ολλανδούς να κλαίνε και να μην πιστεύουν την ατυχία τους!



Και πως να μην κλαίνε, αφού οι πιτσιρικάδες του Άγιαξ κάνανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, είχαν την πρόκριση στα χέρια τους, θα μπορούσαν να είχανε βάλει και άλλο ένα ή δυο γκολ, αλλά στο τέλος πληρώσανε την απειρία τους και το απίστευτο άστρο του Μόουρα και του Ποκετίνο!



Κι έτσι ζήσαμε ένα απίστευτο ποδοσφαιρικό διήμερο, διαφήμιση του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με εκπληκτικό θέαμα, γκολ και για πρώτη φορά χωρίς καμιά γκρίνια για τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους. Σ'αυτό συνέβαλε και η ύπαρξη του VAR, που πιστεύω ότι πρέπει να καθιερωθεί σε όλες τις διοργανώσεις! Και περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή η ποδοσφαιρική πανδαισία με έναν τελικό αντάξιο των δύο αυτών ιστορικών συλλόγων!



Δεν υπάρχουν σχόλια: