Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ο Γιάννης δεν είπε την τελευταία του λέξη ακόμα! Τα ξημερώματα ο αγώνας ζωής και θανάτου με το Τορόντο


Την Κυριακή ξημερώματα γίνεται στο Τορόντο το 6ο πλέη-οφ παιχνίδι μεταξύ των Ράπτορς και των Μπακς. Οι Ράπτορς με έναν εξωπραγματικό Λέοναρντ κάνανε 3 σερί νίκες , ανατρέψανε την εις βάρος τους κατάσταση και προηγούνται με 3-2. Πια δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα λάθος από τον Γιάννη και την παρέα του!


Πολύ κατηγορούνε τον Γιάννη ότι ουσιαστικά σε αυτή τη σειρά ο Λέοναρντ τον έχει κερδίσει και δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του αντιπάλου του. Ξεχνάνε βέβαια ότι ο Γιάννης ήταν αυτός που, χάρις στην δικιά του MVP-χρονιά και τον πολύ καλό προπονητη του Mike Budenholzer,με συμπαίχτες μέτριους, καταφέρανε να οδηγήσουν τους Bucks ως τους τελικούς της Ανατολής. Ποιος το περίμενε αυτό στην αρχή της χρονιάς;


Κι όσον αφορά τη σύγκριση με τον Λέοναρντ, υπάρχουν κάποιες διαφορές στα στοιχεία αυτών των παιχτών. Πρώτα απ'όλα ο Λέοναρντ είναι 4 χρόνια μεγαλύτερος από τον Γιάννη και σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένος σε τέτοιους αγώνες αφού έχει βγει πρωταθλητής με τους Spurs και έχει παίξει πολλούς περισσότερους αγώνες πλέη-οφ. Όμως ο Καουάι είναι ένας κατ'εξοχήν σκόρερ, σε αντίθεση με τον Γιάννη που δεν είναι μόνο σκόρερ αλλά κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο ακόμα καλύτερα κι από το σκοραρισμά του. Δηλαδή ο Γιάννης είναι μια ομάδα μόνος του και αν είχε συμπαίχτες ανάλογης αξίας με αυτούς του Λέοναρντ τότε θα είχε φτάσει στους τελικούς του NBA περπατώντας.  Ο Γιάννης δεν έγινε ακόμα Λεμπρον ή Ντουράντ, αλλά κακά τα ψέματα αν είναι υγιής , με το μυαλό που διαθέτει και την δουλειά που ρίχνει, πιστεύω ότι θα τους ξεπεράσει. Ενώ ο Λέοναρντ είναι πραγματικά παιχταράς αλλά έχει πιάσει το ταβάνι του, δεν νομίζω ότι έχει παραπάνω.


Σήμερα λοιπόν τελειώνουν τα ψέματα. Οι Raptors έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν την σειρά και να πάνε στους τελικούς με τους Warriors. Βέβαια αυτό δημιουργεί ένα ψυχολογικό βάρος, είναι πια το φαβορί ενώ ως τώρα ήταν το αουτσάιντερ. Θα συνεχίσουν να έχουν αυτήν την απίθανη ευστοχία από τα τρίποντα, που ουσιαστικά χάρις σε αυτήν πήρανε τις 3 νίκες ; Θα μπορέσουνε να σταματήσουνε τον MVP Γιάννη; 

Θα ξέρουμε αύριο την απάντηση. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Γιάννης δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Θα δείξει το "μέταλλο" του αύριο , το μέταλλο του Πρωταθλητή!







18 sta 43, 17 sta 45 kai 14 sta 41

Δεν υπάρχουν σχόλια: