Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΤΣΣΚΑ και Ιτούδης, άξιοι πρωταθλητές Ευρώπης!


Σ'έναν πολύ δυνατό Τελικό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος με την νίκη της επί της Εφές Πίλσεν με 91-83. Και πρώτος από όλους τους ανθρώπους της Ρώσικης ομάδας, ο συμπατριώτης μας Δημήτης Ιτούδης, πανηγύριζε, μοίραζε συγχαρητήρια σε όλους αλλά ταυτόχρονα συγκινημένος έκλαιγε στην αγκαλιά του Χάιντς και του Βατούνιν.


Κι η αλήθεια είναι ότι αυτός ο θρίαμβος στην Βιττόρια, ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος δικό του δημιούργημα, αφού προετοίμασε άψογα την ομάδα του και την καθοδήγησε με μαεστρία απέναντι σε δύο καταπληκτικές ομάδες όπως η Ρεάλ και η Εφές. Ειδικά σήμερα στον μεγάλο τελικό δεν δίστασε να αφήσει στον πάγκο πολλά λεπτά τις δυο μεγάλες βεντέτες του, τον Ντε Κολό και τον Ροντρίγκες και να εμπιστευτεί τον Χάκετ και τον Χίγκινς στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, αφού έδειχναν κι οι δυο σε καταπληκτική μέρα, αλλά και που παίζανε διαολεμένη άμυνα.


Έτσι η ΤΣΣΚΑ κατέκτησε το 8ο Ευρωπαίκό στην ιστορία της, ο τρομερός Κλάιμπερν πήρε το βραβείο του MVP του φάιναλ φορ και ο δικός μας Ιτούδης έγινε ο μόνος Έλληνας προπονητής που έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες! Είναι λοιπόν ο Δημήτρης , αναμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής σε διασυλλογικό επίπεδο όλων των εποχών, και μακάρι να ξαναγυρίσει στη χώρα μας να αναλάβει την Εθνική μας ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι μαζί με τον Γιάννη είναι ο πιο ικανός άνθρωπος να την οδηγήσει σε νέες μεγάλες επιτυχίες!







Δεν υπάρχουν σχόλια: