Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

QUENTIN TARANTINO MOVIES: 7. DJANGO UNCHAINED


Η έβδομη ταινία του Ταραντίνο, το Django Unchained,θα βγει στους κινηματογράφους το 2012 και εκεί που λες ότι, που θα πάει θα βγάλει κι αυτός μια μέτρια ταινία, μια αποτυχία, νάσου με ένα ακόμα φιλμ που κατατάσσεται στα καλυτερά του!




Και επιτέλους ο Ταραντίνο θα φτιάξει ένα γουέστερν που τόσο τα λατρεύει, αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσει να είναι τιμωρός της ιστορίας, όπως και στο Inglourious Basterds, και θα κατακεραυνώσει τους Αμερικάνους προγόνους του και την αισχρή ρατσιστική νοοτροπία τους, με την οποία βασανίσανε και εξοντώσανε χιλιάδες Αφροαμερικανούς και Αφροαμερικανίδες .


Ο Ταραντίνο δεν θα αφήσει ούτε λεπτό από την ταινία που να μην προσπαθήσει να ξεφτυλίσει και να καταδικάσει με όποιον χειρότερο τρόπο μπορεί τους εχθρούς του, δείχνοντας τους όσο πιο αηδιαστικούς και αποκρουστικούς γίνεται παρότι βρίσκονται μέσα στα πλούτη και στην χλιδή. Το τέλος φυσικά για αυτούς θα είναι οδυνηρό!




Πέρα όμως από την εκπληκτική σκηνοθεσία του Ταραντίνο και την πανέξυπνη χρήση της διάρκειας της ταινίας για να δείξει όσο μπορεί πιο γλαφυρά την νοσηρή κοινωνία του Νότου και να περάσει την αντιδρασή του μέσω των τιμωρών του Ντζάνγκο και Ντόκτορ Κινγκ, έχουμε και την καταπληκτική μουσική του Έννιο Μορικόνε μαζί με πολλά εξαιρετικά τραγούδια όπως το Freedom από τον Anthony Hamilton και την Elayna Boynton!





Με τους Jamie Foxx, Christoph Waltz (πάλι όσκαρ Β'Ανδρικού ρόλου όπως και με τους Μπάσταρδους), Leonardo DiCaprio και Samuel L.Jackson
να παίζουν ο ένας καλύτερα από τον άλλον, και μ'ένα σενάριο γεμάτο χιούμορ αλλά και ανατροπές που πήρε και το όσκαρ η ταινία είναι το καλύτερο δώρο του Tarantino προς όλους του σινεφίλ οπαδούς του και όχι μόνο.









Δεν υπάρχουν σχόλια: