Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

QUENTIN TARANTINO MOVIES: 8. THE HATEFUL EIGHT


Η όγδοη ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο προβλήθηκε το 2015, και είναι η πιο πρόσφατη ταινία του! 8 ξένοι λίγο μετά το τέλος του Αμερικάνικου εμφύλιου βρίσκουν όλοι ταυτόχρονα καταφύγιο από μια δυνατή χιονοθύελλα σε μια ταβέρνα-σταθμό των ταξιδιωτικών αμαξών.




Η νέα δημιουργία του σκηνοθέτη είναι ένα πιο καλοστημένο Reservoir Dogs στην εποχή της Δύσης, με ένα εξαιρετικό σενάριο, μια σκηνοθεσία περισσότερο θεατρόφιλη και λιγότερο κινηματογραφική και με πολύ καλές ερμηνείες από (ποιον άλλον) τον Σάμουελ Τζάκσον, τον Κερτ Ράσελ, την Τζένιφερ Τζέησον Λη και την έκπληξη Γουλτον Γκόγκινς.



Στην ταινία αυτή ο Ταραντίνο θα χρησιμοποιήσει παλιούς φακούς Panavision σε εύρος 70 mm, που αποτελεί ένα ενδιαφέρον πείραμα αφού τα γυρίσματα γίνονται ως επι το πλείστον σε κλειστό χώρο!



Μετά από αρκετές ταινίες ο Ταραντίνο θα βάλει στην άκρη το αγαπημένο του θέμα εκδίκησης , το οποίο συναντάμε σχεδόν σε όλες τις προηγούμενες ταινίες του και θα ασχοληθεί περισσότερο με το κλασσικό ερώτημα αλά Αγκάθα Κρίστι "Ποιος είναι ο δολοφόνος;"



To Hateful 8 έχει αρκετά αξιόλογα σημεία και είναι πολύ καλοστημένη ταινία, αλλά δείχνει λίγη μπροστά στα προηγούμενα φιλμ  του Ταραντίνο, δείχνει ότι κάτι της λείπει για να ξεπεράσει ή έστω να φτάσει τις κορυφαίες στιγμές του δημιουργού της!


Δεν υπάρχουν σχόλια: