Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Οι μεγάλοι σουτέρ του τριφυλλιού!



Με αφορμή την μεγάλη φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού , του Jimmer Fredette, ενός εκπληκτικού σουτέρ έκανα ένα αφιέρωμα στους μεγάλύτερους σουτέρ που περάσανε από τον Παναθηναϊκό μας! Σίγουρα λείπουνε πολλοί μεγάλοι παίχτες από την λίστα, αλλά κατά την γνώμη μου, αυτοί που διάλεξα είναι οι πιο εμβληματικοί και σημαντικοί σουτέρ στην πράσινη μπασκετική ιστορία.



-Απόστολος Κόντος

14 χρόνια με το τριφύλλι στο στήθος, 9 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα, πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού (και χωρίς να υπάρχει η γραμμή του τριπόντου) , ένας θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ! Αξέχαστη η ψυχραιμία του στον αγώνα στον Τάφο του Ινδού με την ΤΣΣΚΑ, με τις δύο ελεύθερες βολές του που δώσανε την τεράστια τότε πρόκριση στους 6 του Κυπέλλου πρωταθλητριών!





-Μπάϊρον Σκοτ

Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στην Ευρώπη. Μέλος της θρυλικής ομάδας των LA Lakers, συμπαίχτης του Kareem Abdul Jabar ,του Magic Johnson και του James Worthy, ένας σκόρερ ολκής. Έπαιξε ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό την σαιζόν 1997-98 αλλά συνέβαλε στο να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια. Πρώτος σκόρερ και στον τελευταίο τελικό με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ!





-Φραγκίσκος Αλβέρτης

Ο μεγάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού! Πολυνίκης του αθλήματος στην Ελλάδα με 25 τίτλους! Τον έφερε στον Παναθηναϊκό ο αείμνηστος Παύλος, 16 χρονών ως ανταλλαγή από την Γλυφάδα με τον καλύτερο πολίστα του Παναθηναϊκού, τον Σελετόπουλο κι από τότε δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό της ομάδας! Θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες σουτέρ, αν όχι ο καλύτερος! Η φανέλα του έχει αποσυρθεί και κρέμεται από την κορυφή του ΟΑΚΑ  λόγω της τεράστιας προσφοράς του στον Σύλλογο!





-Ιμπραήμ Κουτλουάϊ

Εξαιρετικός παίχτης και χαρακτήρας ο  Κουτλουάι έπαιξε τρεις χρονιές στον ΠΑΟ και ήταν σημαντικός στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης του 2002 στην Μπολόνια! Φοβερός σκόρερ και σουτέρ!





-Αντώνης Φώτσης

Ο "Batman" στον Παναθηναϊκό μας ήρθε σε ηλικία 16 ετών και από τις πρώτες στιγμές του στο παρκέ έδειξε ότι θα αφήσει εποχή. Έγινε ο πρώτος Έλληνας παίχτης που πήγε στο NBA πήρε 19 τίτλους με τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι δικαιούται να τον χρίζουν καλύτερο Έλληνα τεσσάρι όλων των εποχών! Είχε κρύο αίμα γι'αυτό και φημιζότανε για τα μεγάλα σουτ του όταν η μπάλλα έκαιγε, ειδικά όταν είχε αντιπαλό του τον ΟΣΦΠ.




-Γιάκα Λάκοβιτς 

Ένας απίθανος σκόρερ και σουτέρ ο Σλοβένος, έπαιξε από το 2002 ως το 2006 , όπου και έφυγε για την Μπαρτσελόνα. Ο Ομπράντοβιτς δεν τον συγχώρησε ποτέ για αυτή του την απόφαση!




-Δημήτρης Διαμαντίδης

O 3D του τριφυλλιού, ο "Βάλτο αγόρι μου" της Εθνικής Ελλάδας, ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2004, λατρεύτηκε από όλους τους φιλάθλους της ομάδας του και όχι μόνο και έκλεισε την καριέρα του εκεί μετά από 12 χρόνια. Ένα από τα φοβερά με τον Μητσάρα ήταν ότι κατάφερε την μεγαλύτερη του αδυναμία, το σουτ, να την κάνει το μεγαλύτερο του προτέρημα και να γίνει ένας από τους καλύτερους Έλληνες σουτέρ όλων των εποχών. Από τον ΠΑΟ δεν θα ξαναπεράσει τέτοιος παίχτης γι'αυτό και η φανέλα του κρέμεται  δίπλα από του Φραγκίσκου!





-Ντρου Νίκολας

Έπαιξε τρία χρόνια στην Πανάθα, από το 2008 ως το 2011 πήρε 2 Ευρωλίγκες, ένας πραγματικός βομβαρδιστής των καλαθιών, που όμως με τον μεγάλο Ζέλικο έγινε και σπουδαίο αμυντικό εργαλείο!





-Σάρας Γιασκεβίτσιους

Μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του Συλλόγου, ένας παίχτης-θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, μια ιδιοφυία μέσα αλλά από ότι φαίνεται πια και έξω από τον παρκέ με ασταμάτητο φαρμακερό σουτ! Τον Σάρας στον Παναθηναϊκό τον λατρεύουμε, και περιμένουμε να γίνει ο επόμενος προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης!



-Κέϊ Σι Ρίβερς

Έπαιξε δυο χρόνια από το 2016 ως το 2018 στον ΠΑΟ και μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εκτελεστές του ΟΣΦΠ στην ιστορία του Συλλόγου. Ένας από τους καλύτερους σουτέρ που περάσανε από τον Σύλλογο, που όποτε έβλεπε το κόκκινο απεναντί του, έπαιρνε φωτιά. Δυστυχώς οι τραυματισμοί του δεν επέτρεψαν να τον χαρούμε πάνω από δυο χρόνια! Όμως χάρις και σε αυτόν πήραμε δυο σπουδαία πρωταθλήματα το 2017 και 2018!





Δεν υπάρχουν σχόλια: