Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία για 2η φορά!


Μια αποφασιστική και παντοδύναμη Εθνική Ισπανίας καθήλωσε στον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ την φιναλίστ Αργεντινή  με 95-75 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η Ισπανία που ήταν ανώτερη από το πρώτο λεπτό είχε για άλλη μια φορά σε εκπληκτική μέρα τον Μαρκ Γκασόλ με 14 πτς 7 ρημπ., 7 ασιστ και 3 τάπες ενώ από την Αργεντινή ήταν αρνητικοί ο Καμπάτσο και ο Σκόλα. 



Στον μικρό τελικό η Γαλλία παρότι έχανε με 15 πόντους στην 3η περίοδο γύρισε το παιχνίδι και στο τέλος νίκησε καθαρά την Αυστραλία με 67-59 και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο!



Έτσι τέλειωσε ένα συναρπαστικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε καλό θέαμα, αρκετές εκπλήξεις, ανατροπές και σίγουρα κάποιες διαιτητικές αδικίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Η Ελλάδα μας δυστυχώς παρότι ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, απέτυχε στο στόχο της και γύρισε πίσω νωρίς από την Κίνα. Δεν ήταν όμως η μόνη που απογοήτευσε καθώς και ΗΠΑ, Σερβία μείνανε εκτός μεταλλίων αποδεικνύοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν κι ότι καμιά ομάδα δεν θα έχει πια εύκολες αποστολές στο Παγκόσμιο στερέωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: