Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Απόστολος Κόντος σχολιάζει την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας



Σχολιάζει ο Απόστολος Κόντος

Η νίκη στην Ελλάδα με 84-77,αλλά η πρόκριση στους οκτώ στους Τσέχους.

Πληρώσαμε πολλή ακριβά την ήττα μας από την Βραζιλία με 1 πόντο και αποκλεισθήκαμε τελικά παρά την νίκη μας με 84-77 από την Τσεχία .

Δεν θα αναλύσω πολλά από το σημερινό παιχνίδι ,όπου οι παίκτες μας πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανατρέψουν τη διαφορά των 12 πόντων.

Θα σταθώ γενικά στην συνολική πορεία της ομάδος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα επισημάνω 3 βασικά σημεία που κατά την ταπεινή μου άποψη έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στον αποκλεισμό της.

Α/Δεν αξιοποιήσαμε σε κανένα παιχνίδι το μεγάλο ατου μας Γιάννη Αντετοκούμπο

Β/Γενικά σταθήκαμε άστοχοι από την περιφέρεια και σε καθοριστικά χρονικά σημεία και στις ελεύθερες βολές.

Γ/Οι μεγάλες προσδοκίες που όλοι μας είχαμε επενδύσει σε αυτή την εθνική ομάδα δυστυχώς μετέφεραν αδικαιολόγητα ένα αγωνιστικό φόβο στους παίκτες μας,που ήταν εμφανή σε κρίσιμα σημεία των αγώνων .

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι η απογοητεύση μας σιγά σιγά να φύγει και να κοιτάξουμε μπροστά τις προσεχείς μεγάλες διοργανώσεις.

Πιστεύω ακράδαντα στο ταλέντο και τις δυνατότητες των παικτών μας ,που τους περιμένει μια μεγάλη νέα πρόκληση που είναι το προολυμπιακό τουρνουά.

Εύχομαι μεγάλες επιτυχίες στην εθνική μας ομάδα.




Ήττα από ΗΠΑ με 69-53 Σχολιάζει ο Απόστολος Κόντος


Η Εθνικής μας ομάδα μπάσκετ φοβήθηκε πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε την αντίστοιχη ομάδα των ΗΠΑ και ηττήθηκε με 69-53 (38-25 ημίχρονο), στην φάση των 16 καλύτερων ομάδων του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ, που διεξάγεται στην Κίνα.


Μετριότατη η Ενικής μας επιθετικά, με συγκομιδή 53 πόντων, ήταν αδύνατον να “χτυπήσει” το παιχνίδι, αφού ήμασταν άστοχοι από πολύ καλές θέσεις για σούτ.


Αμυντικά σταθήκαμε πολύ καλά με βάση την ζώνη άμυνας 3-2 η 2-1-2, περιορίζοντας την επιθετικότητα των ΗΠΑ.


Δεν μπορέσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα λόγω της πιεστικής άμυνας των Αμρικάνων που κατάφεραν να κλειδώσουν την επίθεσή μας.


Κορυφαίος του αγώνα σε άμυνα αλλά και επίθεση με 15 πόντους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που και σε αυτόν τον αγώνα μπλοκαρίσθηκε από 2-3 παίχτες


Καλή απόδοση είχαν οι Παπαπέτρου-Σλούκας αλλά βρέθηκαν σε πολύ κακή αγωνιστική μέρα οι Καλάθης-Πρίντεζης-Παπανικολάου.


Οι Αμερικάνοι έπαιξαν υποδειγματική άμυνα men to men, με αποτέλεσμα να αποδιοργανώσει πλήρως την επίθεσή μας.Ουσιαστικά δεν απειλήσαμε τις ΗΠΑ σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.



Θα τα πούμε την Δευτέρα 9/9 μετά τον αγώνα με την Τσεχία, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπου αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε με 12 πόντους διαφορά και η ΗΠΑ να κερδίσει την Βραζιλία έστω και με έναν πόντο.

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 103-97:

Νίκη και πρόκριση για την Εθνική μας στο μπάσκετ επί της Νέας Ζηλανδίας με 103-97
Με καθαρά επιθετικό παιχνίδι η Εθνική μας ομάδα στο μπάσκετ, σημείωσε 103 πόντους και παρά τις αμυντικές μας αδυναμίες (παρόλο που η άμυνά μας είναι το ατού μας), κατάφερε να νικήσει την Νέα Ζηλανδία και να προκριθεί στην 16άδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κίνα.
Η Εθνική μας δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε σχετικά εύκολα στην νίκη.
Ο έλεγχος των αμυντικών αλλά και επιθετικών ριμπάουντς, όπου κυριαρχούσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο , ήταν καθοριστικός για την έκβαση του αγώνα, παρά τις δυσκολίες στην προσωπική άμυνα που αντιμετωπίσαμε.
Η Νέα Ζηλανδία με ατού τον – γνωστό στα Ελληνικά γήπεδα – Γουέμπερ, μας έβαλε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγάλες αμυντικές δυσκολίες.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 24 πόντους, ήταν ο καλύτερος πάιχτης σε άμυνα και επίθεση, και τον ακολούθησαν οι Καλάθης, Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Παπανικολάου προσφέροντας σπουδαίες επιθετικές λύσεις.
Ερωτηματικά προκαλεί η μη χρησιμοποίηση του Παπαγιάννη που έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να βοηθήσει την Εθνική μας.Η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας έιναι μια καλή και σοβαρή ομάδα που βασίστηκε στο περιφερειακό σούτ και αποκλείστηκε από την συνέχεια του πρωταθλήματος, μετά την ήττα από την Εθνική μας.
Επόμενοι αντίπαλοι για την ομάδας μας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Τσεχία και με τα σημερινά δεδομένα χρειαζόμαστε 2 νίκες (εκτός απροόπτου) για να προκριθούμε στην 8άδα του παγκοσμίου κυπέλλου.
Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδας μας και θα τα πούμε πάλι το Σαββάτο 7/9, με σχολιασμό και ανάλυση του αγώνα





Ο επόμενος αγώνας με την Ν .Ζηλανδία έχει χαρακτήρα τελικού για να μπορέσουμε να βρεθούμε στην επόμενη φάση των 16 ομάδων.

Δύο αγωνιστικά πρόσωπα παρουσίασε η εθνική μας.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε επί των Βραζιλιανών σε όλα σε όλους τους τομείς,σε άμυνα και επίθεση.

Εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους με 40-23 με πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη και Καλάθη και έκλεισε το ημίχρονο με 40-30.

Αγνώριστη η εθνική μας στο 2ο ημίχρονο,χωρίς κίνηση,κακή κυκλοφορία της μπάλας,άστοχη και αδύναμη στη άμυνα μετέτρεψε το 40-23 σε 45-44 υπέρ των Βραζιλιανών.

Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι έγινε δραματικό.

Στο τέλος του αγώνα οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να χάσουν ... τον αγώνα και εμείς προσπαθήσαμε να κλέψουμε το παιχνίδι.

Αποκορύφωμα , 4 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα και ενώ προ ηγούντο οι βραζιλιάνοι με 3 πόντους έκαναν φάουλ στο τρίποντο του Σλούκα από το ένα καλάθι στο άλλο!!!

Ο αγώνας τελείωσε με το Σλούκα να ευστοχεί στις δύο πρώτες βολές και να αστοχεί στη 3η καθοριστική.

Το μεγάλο αστέρι της διοργάνωσης και της εθνικής μας Γιάννης Αντετοκούμπο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα ,μαρκαρίστηκε πιεστικά από μπροστά για μην πάρει την μπάλα, με βοήθεια από την αδύναμη πλευρά και δεν έφθασε σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα.

Οι Βραζιλιάνοι παρουσίασαν μία ομάδα από νέους και πεπειραμένους παίκτες ,χωρίς να είναι εντυπωσιακοί και στο τέλος δίκαια πανηγύρισαν μία ανέλπιστη νίκη επί της εθνικής μας.

Οι αθλητές μας προσπάθησαν με δύναμη και πάθος είχαν αγωνιστικότητα αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν είχαν καθαρό μυαλό

με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε πολλά λάθη.

Καλή συνέχεια στον επόμενο αγώνα.

Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η εθνική μπορεί να κάνει πολλά σπουδαία πράγματα.




Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ



Υπέροχη η εθνική μας ομάδα συνέτριψε το Μαυροβούνιο 85-60 στη πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.



Συντριπτική ανωτερότητα της ομάδος της ομάδος μας σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα θα ήθελα να επικροτήσω την εκπληκτική άμυνα του δεύτερου δεκάλεπτου που δεχθήκαμε μόνο επτά πόντους.

Τα κυρίαρχα στοιχεία της άμυνας μας ήταν η ασφυκτική πίεση της μπάλας , η περιφερειακή άμυνα με αποτέλεσμα οι Μαυροβούνιοι να υποπέσουν σε σωρεία λαθών.



Ο μεγάλος Σταρ της διοργάνωσης Γιάννης Αντετόκουμπο καταχειροκροτήθηκε από 20.000 Κινέζους όπως και το σύνολο των υπολοίπων Ελλήνων παικτών,

Ο Νικ Καλάθης με μαεστρία κατηύθυνε την ομάδα και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες εξέπληξαν με την σοβαρότητα τους,το πάθος και το ομαδικό πνεύμα.

Γενικά ήταν μία εύκολη νίκη.

Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι η ομάδας μας έχει τις προϋποθέσεις αλλά πάνω απ όλα το σπουδαίο μέταλλο να βρεθεί στο βάθρο και γιατί όχι ,η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου που με σοβαρότητα και μαεστρία διευθύνει να βρεθεί στη πρώτη θέση.



Στο χθεσινό παιχνίδι Αμερικής κ Τσεχίας η Αμερικάνικη ομάδα έδειξε ότι δεν είναι Ακτύπητη.



Καλή συνέχεια ...https://palaimaxoipao1908.blogspot.com/2019/09/85-60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: