Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ: Όχι άλλα κρίμα, δίκαια αποκλειστήκαμε...


Μια μέρα θλιβερή για την Ελλάδα καθώς έχασε έναν σπουδαίο μουσικό της, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, η Εθνική Ελλάδας αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπάσκετ στην Κίνα. Νίκησε μεν με 7 πόντους διαφορά  την Τσεχία αλλά ήθελε άλλους 5 για να επικρατήσει στην τριπλή ισοβαθμια με τους Τσέχους και τους Βραζιλιάνους.

Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών μας σε αυτή την διοργάνωση, δεν έπαιξε καλό μπάσκετ και δεν έδειξε ούτε μια στιγμή ότι άξιζε να μπει στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αν εξαιρέσεις κάποιες μεμονωμένες ατομικές προσπάθειες κυρίως του Γιάννη, αλλά και των Καλάθη, Σλούκα και Θανάση, στην πλειοψηφία των διαστημάτων των αγώνων της δεν έδειξε σχεδόν καμμιά οργανωμένη επίθεση, κάποιο σύστημα ή γενικά κάποια επιθετική φιλοσοφία. Ταυτόχρονα η άμυνα , το υποτιθέμενο "ατου" του Ελληνικού μπάσκετ, ήταν χαλαρή και αργή, με κακές αλληλοκαλύψεις και με χτυπητές αδυναμίες.

Κι επειδή τέλειωσε για μας το Παγκόσμιο, καλό είναι η Ομοσπονδία να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να βρει έναν άνθρωπο που να μπορεί να δώσει μια αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα και να αξιοποιήσει τα αρκετά ταλέντα που έχουμε σε αυτήν την ομάδα. Φτάνει πια με τους Μίσσες και τους Σκουρτόπουλους, στην Εθνική Ελλάδας πρέπει να είναι οι καλύτεροι. Και φτάνει με τα "κρίμα" και το αίσθημα αδικίας που κάποιοι πάνε να περάσουνε! Πήραμε ότι μας άξιζε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: