Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

[MOVIES] Rocketman - Το μουσικό "ταξίδι" του Elton John


Άλλη μια μουσική βιογραφία (έχει γίνει της μόδας; μακάρι....), αυτή τη φορά του σπουδαίου Βρετανού συνθέτη και τραγουδιστή της Ποπ Elton John. Στην ταινία τον ρόλο του Elton αναλαμβάνει ο εξαιρετικός Taron Egerton, ο οποίος μάλιστα τραγουδάει και όλα τα τραγούδια  του φιλμ με επιτυχία.


Στο Rocketman έχουμε από την μια την ρεαλιστική βιογραφία του Elton από την παιδική του ηλικία μέχρι την καταξιωσή του και από την άλλη το φαντασιακό μουσικό "ταξίδι" σε στυλ μιούζικαλ που δίνει ενέργεια και σε συνδυασμό με την δυναμική της μουσικής του ξεσηκώνει. Ειδικά κάποιες σκηνές όπως αυτή με το μπαρ στο Saturday Night's alright και η σκηνή που συνθέτει ο Elton το Your Song είναι ξεχωριστές!





Το Rocketman σκηνοθέτησε ο Dexter Fletcher, ο ίδιος που συνέχισε το Bohemian Rapsody όταν απολύθηκε ο Brian Singer. Γι'αυτό και είναι πολλές οι ομοιότητες στα δραματικά μέρη της ταινίας με αυτή του Freddy Mercury. Και η αλήθεια είναι ότι μας παρουσιάζεται ένας Elton John μοναχικός, χωμένος ως τα μπούνια στους εθισμούς του. 


Η ταινία φυσικά πήρε την έγκριση του ίδιου του Elton John. Και παρότι δείχνει αρκετές στιγμές άβολες για τον ίδιο , στο τέλος τον αποθεώνει γιατί βρίσκει την δύναμη να ξεπεράσει όλες του τις αδυναμίες και να "εξαγνιστεί" από τις πολλές αμαρτίες του! Είναι το σημείο που η ταινία γίνεται ένα πολύ ωραίο παραμυθάκι με happy end. Αυθαίρετο όμως το τέλος αφού η ιστορία του γράφεται ακόμα, και αφού η ταινία παραβλέπει ακόμα πολλές ιστορίες του Ελτον μεταγενέστερες.

Ο Έλτον όμως την χάρηκε την ταινία με το παραπάνω και κάλεσε μάλιστα τον Taron Egerton σε ένα live του να τραγουδήσουνε μαζί το Your Song.


Το Rocketman, χωρίς να είναι κάποιο αριστούργημα, βλέπεται ευχάριστα. Είναι μια καλή αλλά ελλιπής μουσική βιογραφία. Λείπει η ένταση,  η εμβάθυνση στην προσωπικότητα του μουσικού και των ανθρώπων του γύρω του. Το φιλμ κινείται σε πολλά σημεία απλοϊκά και τελειώνει κάπως ξενέρωτα,  ευτυχώς όμως έχει αρκετές στιγμές με φαντασία και τόλμη που τουλάχιστον σε αποζημιώνουν. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: